LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog terakhir atau Entry terakhir ? Oh tidak ! :O




Ahaa .. ini yang malas aku nak tulis pasal entry nih =.= Damn lhaa . Baru aje nak semangat baru , dah aku kena lupakan blog  untuk meneruskan cita cita aku . Ewahh >.< Mengadee . Ayat nak lebih jee =.=


Actually aku dah pikir pasal menda nih dah lama tapi aku je buad buad tak ingat konon =.=  Pi mai pi mai tang tu jugakk >.< So , aku memang dibelenggu masalah ni . Aku baru nak aktif berblog setelah sekian lama aku tak aktif . Sekarang aku kena unactive pulak . Ini yang lemah nihh =.=


Nak tak nak aku kena tinggalkan selama lamanya blog ni . Wuwuu :'( Ok tipu ! Tak kan lhaa , mungkin tak aktif macam sesebelom ni je kan . Lepas tu nanty aku kena tinggalkan facebook jugak . Arghh ! Aku tipu part tu =.= Mana boleh lupakan facebook bhaii >.< Kau gilaa ! :O Terkejut gugur gugur jantung aku nih kalau aku stop berfacebook =.=














Yeah ~ Shocked macam kucing dekad atas nih ? Ohh , comel nya die terkejut kucing . Haha :D Okayh okayh , tak kesah lha apa apa pun . Yang penting aku akan stop buad entry untuk jangka masa yang lama . Sobss :'( Sedihh ciott  ..


Ada rezeki , ada masa terluang aku akan buad entry baru dan kembali aktif . Ceh ceh ewahh >.< Ayat tak tahan betul =.=  Aishhh .. Ini pun akuu dah malas nak menatap blog , sedih gila vavi bhaii . Dah lhaa dah lhaa , cukup lha sampai sinii . Sobss .. sobss .






P/S : Sayu hati nak sign out blog :( 





Selamat Tahun Baru ? WoW ! :D



Assalammualaikum :D Hoi hoii semuaa :))

Berdasarkan jam G-Shock pink aku nih , baru pukul 11.30 pm . Ada lagy 30 minit lagy nak tahun baru . Yeah ~ Semua orang memang tak sabar nak tunggu tahun baru ni menjelma kan kan ^.^ Ada yang nak tanam azam baru , semai sikap baru , perangai yang baru , macam macam lha lagy yang baru :)

Seronok yee .. Begitu jugak perasan aku ketika ni . Aku pun dah tak sabar nak masuk tahun baru , dan mulakan hidup baru . Hah ? Apa maksud aku dengan hidup baru ? Haha :D Pelik ohh >.< Bukan aku lari diri dari rumah lha wehh =.=  Maksud aku , sekarang aku dah mula belajar dekat tempat baru , so azam pun kena baru lha kan . Aku nak tumpukan pelajaran lha pulak sekarang ni . Hehe :D




Eh kejab !



Ahaa .. kenapa pulak aku cakap tahun baru ni nak belajar betul betul nihh . Wuuu ~ Actually , tahun 2010 ni tahun aku study di UiTM . So , bermula dekat situ lha , macam macam dah aku tempuhh . Kenangan pahit manis semua aku dah rasa . Kenangan pedih pun ada jugak kot . Haha :D

Sebab itu lha tahun ni dengan azam yang baru nih , aku nak tebus kesilapan dan kesalahan aku . Wah ! Bersastera lhaa pulak Cik Fara nih >.<  Geli gelii =.= Dengan itu aku nak cuba lupakan semua benda yang buruk buruk pernah jadi dekat aku dulu . Tapi , kawan kawan baik aku dan yang sentiasa dengan aku , aku tak akan lupa dieorang . I LOVE YOU BEBEH ! HAHA :D 

Haa .. malas aku nak bebel banyak banyak , so , apa apa hal pun , Happy New Year Guys Girls ! :D Hope that korang dapat tanam azam baru dan dapat capai apa wishlist korang yang tak capai capai tu cuba capai kan . Eh , ayat aku macam afrika daa =.= '' Abaikan ! Haha :D






P/S : Tahun baru semua boleh baru , tapi jangan tukar boyfie atau giffie baru sudah lhaa , Hahee >.<

Wahh , sampai Marang dah ke ^.^



Assalammualaikum :) Haii hai dan haii , eheh >.<

Esok tahun baru dah . Oh , sungguh cepad =.= Rasa macam kejab je . Aku rasa aku macam baru lepas amet SPM dohh :D Haha .

Pagi tady aku gerak dari rumah aku ke Kuala Terengganu pukul 7.30 am . Dan selamat sampai di Marang  pukul 5.30 pm . Ha ? 10jam ? Haha :D Macam pegi utara je kan . Hee .. Actually tady kiteorang singgah Dungun pegi rumah kawan bapak aku . Tambahan nak rehat kejab memandangkan hujan dekat sini memang lebat yang teramat sampai menyebabkan banjir dekad Kemaman , sampai Paka . Oh no ! :O

Memang tepi tepi jalan tu penuh dengan air , abes tenggelam half tayar je . Naseb baik tak tinggi mana =.= So , ma aku terpaksa drive slow dan slow bagy mengelakkan sebarang benda yang tak ingin berlaku . Yeah ~ Mencegah lebih baik dari mengubati . Cewahh >.<

Sampai Marang , kiteorang terus pegi Hotel Seri Malaysia . Anyway , bapak aku dah booking awal awal lagy , so datang datang je terus je lha pegi cari bilik . Penad dah nih wehh =.= Tapi kan aku rasa macam tak kena je .. Yes ! Hotel ni tak mewahh =.= Bukan aku nak mewah mana pun tapi nak selesa . Aku rasa kan Hotel UiTM aku tu lagy mewah . Haha :D Hotel aku tu tak boleh blah >.< 

Aku cakap macam tu sebab tadi bapak aku suruh bukak pintu , hadoyaii =.= Punya lha keras . Macam salah masuk kunci pun ada , tapi dah betul dah masuk kunci tu cuma kena sentak sikit . Haha :D Macam nak pecah masuk rumah pun ada gak . Hoho :D

Then , lepas dapat masuk bilik tu , aku nak pegi bilik air , biliknya sempit , aku nampak ada satu pintu ni warna silver . Aku terus je lha bukak sambel tak pandang depan . Apa nak kate terhantuk kepala aku dekat pintu berdinding tu =.= Adoii , aku kaver saked depan ma ngan bapak aku . Haha :D





Bad luck betul aku hari ni =.= Aishhh ~ Saked die tak lha sangat , tapi pedih itu ada . Haha :D Aku pun malas nak layan  sangat saked dekat kepala nih , baring dan tido atas katil lagi baik :)





P/S : Lets roads in Kuala Terengganu :D

Piala AFF Suzuki Cup 2010 milik Malaysia !




Heyh guys girls ! Korang tengok tak perlawanan antara Malaysia dengan Indonesia tadi ? Akhirnya Malaysia menang wehhh >.< Haha :D Aku over excited gila gila nie sebab baru aku rasa macam mana people people yang gila bola nihh . Oh my :D Memang riuh kot satu rumah aku nih .


Ini sebab ada 3 lelaki dalam rumah aku ni , semuanya menjerit jerit bila bola dah dekad dengan gol . Haha :D Secara automatiknya pun aku terikut jerit . Habis lari terkedek kedek kucing kucing aku . Muahaha ! :D


Then , aku nih memang asal tak berapa sangat dengan bola , aku just stick dengan Chelsea aku je . Apa apa hal , semuanya Chelsea . Huahaha ! :D









Actually aku pun tak tahu kenapa tiba tiba aku nak tengok bola tady . Dalam fb sibuk sibuk cakap Malaysia patut menang , Indonesia boleh balik lha bagai . So , aku ni teringin jugak lha nak tengok kan . Pukul 8.00 tepat memang aku bukak terus TV1 tu . Aku tengok bola golek golek . Oh man ! >.< Dah start ngantuk =.=


Lepas tu , aku sabar lagy , nak tengok jugak cara pemain Malaysia main , so aku gagahkan mata aku nih supaya tengok bola tuu . Jangan ngantuk ! :D Haha :D Tiba saat Malaysia jaringkan gol , aku , adik aku , ma aku , dan abang aku  tak semena mena menjerit  GOLLLLLLLLLL !!!! Fuhh , memang bersemangat ah cara kiteorang jerit . Macam dok kat stadium pun adee . :D 


Masa jerit tuu , bapak aku yang kebetulan baru habes solat sunat , terus lari lari g depan . '' Dah gol ke '' ? Woohoo !  Bapak aku kegembiraan . Ewahh >.< Abah ni dan lagi tu woohoo woohoo =.= Kiteorang jerit gol je . Aishhh =.=


Masa ni lhaa aku baru rasa kepuasan jerit '' gol '' tu . Uhhh , ayat tu  memang bermakna sangat dekad peminat peminat fanatik bola selama ni . Aiyohhh =.= Aku pun dah terover over dah ni . Debar tak habis lagy ke ? Haha :D Biar lhaa , seminggu dua nanti hilang lha debar tu . Wakaka >.<






AFF Suzuki Cup trophy finally belongs to Malaysia 2010 ! Yeah ! They deserve that :D




P/S : HIDUP HARIMAU MALAYA !! 


The Mummy - The Tomb of Dragon Emperor






'' When dashing adventurer Alex OConnell is tricked into awakening Chinas ruthless Dragon Emperor from eternal slumber, the reckless young archaeologist must seek the help of the only people who know more than he does about taking down the undead: his parentsRick and Evelyn OConnell. ''




Okay okay , dekat atas nih sinopsis tentang cerita The Mummy ni lhaa . Haa .. aku tiba tiba  nak tulis pasal movie ni sebab baru tady aku tengok . Haha :D Best ahh ^.^ Memang to many action lha dalam movie nih . Ada fencing , kill kill gituu >.< Mumia dia tade lha macam movie The Mummy first keluar mula mula tu . Ape nama mumia tu eh .. emm .. emmm .. Imhotep ! Yeah ~ Aku memang suka cerita The Mummy ni . Dari The Mummy 1 sampai yang nih aku ikut cerita die . 


Dari segi keseluruhan agak liberal dan they decent to get 5 stars ! Wow ! Aku pulak bagy bagy bintang kan . Haha :D Berangan je lebih aku nak jady pengkritik movie Hollywood nihh . Aishhh =.= 





Seram je kalau tengok ni malam malam , sorang sorangg . Heee =.=





Muka depan ceritaa ni  :)




P/S : Actually , aku pun tak pasti kenapa mesti  ada orang  yang capable memumiakan orang yang dah mati ? Motif ? Ohh =.= Memang lhaa sedih kalau orang yang kita sayang meninggal bukan ? Tapi , tak seksa ke dekad mayat tu bila kita mumiakan dia ? Erghh ~ Dont know how to describe the feeling when they turn into mummy . Oh gosh ! :O

Tak packing lagi ? O.o




Assalammualaikum pembuka bicara ... ( ewahhh >.< )

Tidakkk ! Kenapa aku pemalass sangat sangat nihh =.=  Barang tak packing lagi . Lagi dua hari je tinggal sebelum aku berangkat pergi Terengganu . Pehhh ... berangkat konon , ayat tak menahan je aku nih . Haha :D

Wait waitt ! Sebelum aku terlupaa , hari ini aku dah settle Maybank aku . Horehh ! ^.^ Apa ? Korang tak tahuu ? Maybank apa ? Ape lhaa korang nihh =.= Aku malas dah nak terang banyak kali , aku bukan record voice korang . Muahaha ! xD ( bapak lhaa kejamm ) Kalau korang dah baca entry ni ' Oh penadd tambah geram =.= ' Korang tahu lhaa . Ahaa , apa apa je lhaa , yang penting aku dah settle semua benda cuma yang tinggal aku nak pergi gerak sanaa . Hehe :D

Actually , semalam aku dah berniad hari ni nak packing packing segala barang aku , tapi tapii ... =.= Oh malas nyaa !! x____x , aku tak tahu lha kenapa lhaa pemalas aku  dah macam kucing aku . Haha :D ( manusia punya susu , kucing dapat nama ) Peribahasaa aku ciptaa dan tidak seofficial peribahasa lain . Bhahah ! :D 





Dan dan dannn ....






Korang tengok lhaa ni , pemalas aku sebenarnya dari balik UiTM hari tu , masa cuti sem . Macam ni lhaa aku balek rumah dulu , sampai sekarang aku nak blahh KT . Aishhhh =.=







P/S : Muhasabah diri sikit ye Cik Fara . Karang buad packing last minute , mula lhaa menggelabah . Tertinggal stokin lhaa , tinggal itu lha ini lhaa  =.=

Dedicated to : Afiq Aiman Aznan :)



Afiq , afiq , afiq ! :D Aku dah jalan jalan blog kauu . Aku tengok yang kau design design hape mende tu tahh , tapi sumpah COOL , CANTIK , TERTARIK , kau memang nak kena BOM ! Haha :D 


Aku nak kau buad kan untuk aku , tapi tapii , aku punya facebook kan old school kan kan ^.^ Haha :D Tanaa lhaa tukar profile baru . Sayang ! :D Actually , aku suka lhaa profile baru kau sekarang ( Lepas kau design bagy cool okayhh >.< )




P/S : nak tengok tuan blog sebenar , klik nama afiq yang aku jerit jerit tuh . Haha :D

Dah pindah ! ^.^



Muahaha ! :D Dan dan je aku tukar location aku dalam facebook nih . Muhahahaha :D ( gelak paling kejam dalam negeri Pahang ^^, )  Tengok ni tengokk >.<




































P/S : Gambar tak besarr =.='' Tak best . Penad aku outer mengouter . Haha :D Ayat macam budak tadikaa :P

Oh penadd tambah geram =.=



Salam :) Heyhh semuaa , aku dah tak sabaa sangat nak packing barang dan dan nak pergi belajar tempat baru ^.^  Oh lupaa =.= Hari ni aku penad sangat sebab banyak kerjaa aku kena settle kann . Borang tak complete lagy , ada je yang 'lompong - lompong ' nye ==' 


Satu lagy , aku hampir hampir tak ingat yang borang perjanjian tu perlukan Setem Hasil RM10 . Dah lhaa ada 5 salinan . So , 5 keping Setem Hasil semua sekali RM50 ! Pehh , bapak lhaa =.= Plus , pejabat pos manusia memang lha ramai yang teramat amatt =.=


Tak cukup dengan tu , aku kena pegi Pesuruhjaya Sumpah . Holahh =.= nak sumpah sumpah pula =.= Ini lagy tenad , aku pegi pagi kul 9.30 tutup . Pehh ... bahang bhai bahangg =.= Penad penad aku kunci jam kul 6.30 nak bangun awal punya pasal . Aishhhh ... Mengantuknya jangan tanya lhaa =.=






Then , aku patah balik pegi pejabat pos . Jarak antara tempat aku kehulur hilir ni jauh lhaa =.= Naseb lha aku bawak keta , tade lhaa rasa berbatu jauhnyee . Hmm , dan sambung balek ^^, Sampai dekad pejabat pos tu , tujuan aku masa tu na mematikan setem . Oh ! Setem pun kena bunuh . Wakaka :D Gelak lha gelak =.= Kena beratur panjang lagy sampai dekad pintu . Padan mukaa =.=


Hampir 30minit jugak aku menatap belakang makcik nih . Haha :D Dengan bermacam macam bau yang pelik . Oh ! Dizzy lhaa , pakai deodorant tak nihh . Adoii =.=  Lama jugak aku membebel sorang sorang , last last turn aku lak . Hehe :D Aku mintak dekad kakak tu Setem Hasil RM10 5 keping die bagy , aku bayar dan aku cakap ''eh eh , kalau yang ini nak matikan setem boleh tak ? '' ( macam pelik je soalan aku tuh =.= lantak lhaa ) Dan kakak tu bagy jawapan yang agak hampa jugakk . Die cakap kalau matikan setem dekad sini tak laku nanty . Oh okayhh =.= Aku pun berlalu ...


Sampai rumah , aku monyok . Haa .. muncung muncung gitu . Haha :D Bengang lha babe , benda tak settle lagy kan . Dah lhaa , aku buad benda alah tu sampai petang . Penad kot . Kaky aku dah nak krem dah dok tekan clutch jee =.= Aishh ...


Sedang aku duduk kebosanan sambil membelek belek facebook :P Aku terbuka hati nak baca balek panduan panduan isi borang tu . Masa aku bukak selai selai aku nampak satu perkataan besar '' Penggunaan Setem '' . Aha ! Ada tulis dekad situ ,  Tidak Perlu Mematikan Setem Hasil . Muahahaha ! :D  Gembiraa nyaa >.<





Akan tetapi ...








Timbul masalah lain =.=










Aku lupa nak buad salinan akaun Maybank dan sahkan salinan salinan tu ! Gilaa ! Penadd , tak akan aku nak keluar lagi esok  =.= Dah lhaa lusa aku nak keluar lagy . Memang naye lhaa =.= Masalahnya sekarang ni , buku Maybank aku mana ada , buad buad dulu terus dapat kad . Benda penye aku na buad salinan nye ? Arghhhh !!  Geramnyaa aku ! 







P/S : Tolong lhaa aku wehh :'( siapa siapa tahu macam manaa ==''

Wahh wahh ! ^.^ Ape ni :)



Ape ni ape ? Haha :D Pelik pelik je aku nih . Excited sangat kott >.< Oh well , aku memang macam ni lhaa . Siapa yang tak kenal aku memang nampak macam aku kurang waras , tapi yang dah lama kenal tu memang dah masak lhaa perangai aku macam mana . Haha :D


Macam ni macam ni , aku show something dekad korang . Teka lhaa agak agak ape ehh . Benda ni lhaa yang buad aku rasa pening pening , keloyaan , kesedapan . Bhahah ! :D Gilaa betul lhaa Cik Fara nihh >.<


*
*
*
*
*

*
*

*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Tadaaa ! :D





Homaiigod :O Sushii lhaa ! Haha :D Sedap jugakk . Lalalala ~



Ini sushi telur ikan dengan mayonis kot . Tah lhaa , aku makan je . Haha :D


Posisi lain plakk :P Nampak sedap kan kan ^.^ Cuba lhaa :)




Uhuii >.< makan sikit sikit nih takut habis :P



P/S : Lepas nih aku nak makan Sushi sotong je . Sedap kot ^.^ Uwahh uwahh >.< Lagi satu korang kalau nak makan sushi kena sediakan air siap siap , takut meloya , sebab Sushi ni kan mentahh mentahh . Haha :D

Shopping di Melaka ^.^



Salam semua ! :) Wahh , berapa hari dah aku tak buad entry nih . Wuwuu >.< Lama tak lama lhaa , pasnih lagi lama aku tinggalkan blog ni . Yelah , tinggal berapa hari je nak bukak sem baru , semua dah masuk study balek ^.^


Aku pun dah tak sabar nak belajar dekad tempat baru nihh . Yay ! ^.^ Walaupun aku tak kenal siapa siapa , tapii aku tahu aku mampu cari kawan sebab aku pun mesra alam gituu >.< Haha :D Mengarutt oh ! :P


Actually aku nak cerita pasal percutian aku selama 3 hari 2 malam dekat Johor , tapi yang paling best aku pegi shopping dekad Melaka . Yeah ~ ! ^.^  Nak ceritaa susah , so aku kasik tengok gambar je lhaa . Haha :D


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*




anak sedara aku yang nakal . grr ~ ! =.=



dengan Aki diaa . Haha :D ( bapakk aku lha wehh =.= )



 ini lha barang shoping ! Haha :D Beli ape ape tah tu =.=





ohoii >.< Ma tunggu giliran nak bayar . Haha :D



Apa nih ? Oh my , ini aku terserempak masa aku pegi Jusco . Tak sempat na g try main :(




P/S : Lepas nih aku dah tak boleh nak jalan jalan macam ni lagy . Sobss :'(

Mengidam bertukar Selera ! ^.^



Salam :) Selamat membuta semua . Haha :D Tady aku tak sempad nak mentelaah blog sebab aku tengan asyik tengok cite hantu . Hehe . Al - maklum , malam ni malam jumaat kan . Mesti banyak cerita hantu main main dekad tv . Hoho >.<


Oh ! Aku lupa . Aku malas nak bebel panjang . Actually korang engat tak entry aku yang pasal Mengidam :)  tuh ? Kalau yang dah baca tuh tahu lha aku mengidam ape . Hehe :D Kalau tak tahu , klik mengidam tuh , baca balek . Hoho , memakse =.=


Korang nak tahu kan ape yang mengidam bertukar jadi SELERA nih ? Huihh ~ Menakutkan je bunyi . Macam nak makan orang . Haha :D Aku tak sekejam primitif okayh ^.^





Yeah ! Ketepi ketepi >.< Sony Nak lalu . Haha :D Ini diaa 





Walawehh >.< Terliuq aku tengok hP Sony nih . Haa ~ Abes lha dued tabung aku kena korek . Bhahaha ! xD





P/S : Kalau ada dued , ada lha hP nih . Muhaha ! :D

Oh Malas ! =.=



Assalammualaikum :)

Ape lha yang aku malas sangat nih . Haha :D Sejak dua menjak nih memang malas dah menguasai diri aku nih . Aku pun tak tahu kenapee =.= Mungkin sebab borang tawaran aku dah hampir complete cuma tinggal gambar passport je nak buad . Huuu >.<

Minggu depan dah start masing masing sem dua , aku nih start balek sem satu dan ada orientasi lak . Pehh , memang the best lha =.= Tapi tak apa , aku tak kesah pun , yang penting sekarang nih aku dah mula semangat nak belajar ! Yeahh :D

Oh dan dan , aku rasa hari ni aku na buad entry yang banyak banyak ( tade lha sampai 10 , tecabot jua jari aku ni kang =.= ) Actually aku semangat sangat nih sebab esok aku nak balik Muar . Yeha ! Sebelom tu nak shoping dekad Melaka . Horehh ! :D

Heee , minggu depan aku dah jarang on9 , blog ni akan bersawang , dan macam macam lagy . Aku harap esok aku dapat muhasabah diri dengan tak mengonline kan diri . Kiranya jauh kan diri dari CC , lappy , dan internet . As usual aku selalu jalan mana mana bawak lappy , tapi esok , akan ku gagahkan diri untuk tidak bawak lappy . Hehe >.<

Mengarut dah ni =.=






P/S : Aku nak tido sebenarnya ni . Ngantuk sangat  . Kenape lha sejak akhir akhir bulan ni aku jadi malas macam kucing jiran sebelah ni . Aishhhh =.=

style your hijab contest ^^














Syarat - syarat penting !

1)  gambar pakai tudung or hijab or shawl ( purdah digalakkan..hee) p/s TUDUNG BAWAL PON BOLEY ..wuwu

2)make sure tutup aurat ! ( pakai tudung ikot cara islam yer !  )

3)bile ana cakap tutup aurat means takde nampak rambut,takde nampak lengan,takder sendat2 sangat yer !

4)kalau ade gambar yang tak tepati syariat ,gua tak reject awal2,tapi gua nasihat dulu..(kalau ade jugak markah kureng sket la yer ? )





selepas dua syarat di atas dipenuhi,buat ini :

1) satu entry bertajuk SAYA SUKE BERHIJAB or STYLE UR HIJAB ,masokkan gambar di atas dalam entry anda,pastu linkkan gambar itu ke post ini yer ..letak sekali syarat-syarat contest ni yer ^^

2)letak banner(gambar ) yang kat atas tu di sidebar belog anda..hohoo ( nak resize banner pon boley )

3)yang paling penting mestila korang kene letak gambar korang bertudung/berhijab/ber-shawl/berpurdah tu kat dalam entri korang tu ^^

5) sila tag kawan-kawan korang..3 orang pon jadila..hee (make sure kawan korang taw yer )

6)dah siap tu submit la post korang kat COMMENT box gua okei :)

7)tarikh tutup pertandingan adalah 11 january 2011

8)ouh,kalau gambar berdua,bertiga bersepuluh pon takpe asalkan gambar korang kene ade ! ^^

9)kalau baik hati alang alang da join contest tu ,tekan la butang follower tu.tehee,( tiada paksaan )

HADIAH LUMAYAN ! (rm 100 ! lagi banyak penyertaan lagi lumayan ! )

( copy dan paste je nih . Hehe :D )





P/S : En . Woot woot ^.^ , saya sudah join contest anda . Ini first time saya join contest selama hidup saya berblogging nih . Kalau ade silap silap , maaf ya ! ^.^ Saya budakk baru belajar . Hahah :D




Leelou Blogs