LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Success !



Salamm ! Selamatt pagii :) Aku na bebel ape pagii ni yee ..Ape? Takpayah bebel? =.= TAK NAK ! Nak bebel gak =.= Sebenarnye aku na share feelinn aku membuak buak nii . Wow wow ! Aku tak gilee lahh sengall .. Ewahh .. belum pape lagy dah cakap aku gile huha huha pagi pagii nii . Eh ehh ..ape aku ngarut ngarut jauhh jauh ni? Aishhh =.=

Okla oklaa ..straight to the point . Sebenarnye pada tarikh 30/11/2010 aku telah mengeCEK ( hehe ) result temuduga SPA8 aku . Alhamdullilah syukur nikmat rezeki Tuhan bagi dekat aku , akhirnye aku diterima untuk pergi ke Latihan Jururawat Separa Perubatan Bertaraf Diploma :D Horayyy !!! Bahagia nye aku mase tu Tuhan je tahu camne nak describe feelin feelin akuu tu . HEHE


Ha? Sekarang aku buad ape? Sekarang ni aku tengah makan roti . Lalala ~ Okla , tanak buad lawak bungukss =.=   Aku ni student UiTM Dungun, Terengganu. Dan course yang aku amet dekat sana adalah Tourism Management . Orang cakap course ni best , boleh jalan-jalan waktu belajar and mostly budak budakk senior yang dah sem 5 atau 6 tu akan dihantar praktikal kat kawasan kawasan atau tempat tarikan pelancongan . Tapi kalau korang korang tanye aku kenapa aku tak nak teruskan course ni sebab ...... SUMPAH tak best ! =.=  Nak naness rase kalau aku teruskan jugakk pembelajaran aku kat sana. Sobs ( emosi plak =.= )






Actually bukan ape ..mase aku isi borang UPU lepas result SPM keluar bulan 3 ( 2010 ) dulu , first choice aku , aku memang trangg tang tangg aku pilih Diploma Kejururawatan ok ! Bukan Renjer Hutan . Gilakk ke =.= Pelancongan ni aku isi buduh buduhh je :P Yelahh..mana taknye , bunyi pun macamm interesting je. Terus jiwa aku ni jadi haru biruu . ( Cewahhh >.< ) Tup tupp , result UPU keluar bulan 5 tu , aku terkezut macam babun




Ape !? Norfarahin ( nama bapak disembunyikan..hehe) telah berjaya melanjutkan pelajaran ke IPTA , kos yang berjaya ditawarkan adalah Pengurusan Pelancongan . Dalam hati aku cakap mase tu 'Wehh wehh ..cop ! Ape nii ? Kos ape ni ? Aku ade pilih ke ? Aku macam tak pecaye je wehh '? ( Buad-buad lupe lahh kunun kunun :P ) Aku bersyukur sebenarnye dapat tawaran sambung kat IPTA , tapi kos nii .. nii . Arghhhhhhhh !




Lepas tu nak tak nak aku kena pegi jugak. Sobss ...aku tak nak lepak dekat rumah lama lama , bosan lahh ngekk =.= Pada mase yang sama aku teringin jugak rase jadi budak nerd nerd nii . Kikikiki >.< Budak U katekan . Susahh oh nak dapat title macam tu . Setakat dapat IPTS , mane ade orang na pandang , mende senang apply kan walaupun result macam bubor :P Heh .. aku dah stat ngarut =.=


Haa..panjangg lebar jugakk aku bebel kan . ( Ater sebenonye teman malas nak cerite panjang , teman tengah main game nii haa :P ) So sekarang ni aku dah semakin hampir dengan hala tuju sebenar aku , aku rasa aku tak akan pandang belakang . Wuuu .... ( ayat nak powerr je  :P ) Bila aku dahh start training nanty aku citela sikit perkembangan aku kat korang ekk . Tapi tak janji la sebab nurse ni kan bizi bizii ohh lala . Kahkahkah ! :D Aku telah sampai ke menara gading !!!


Charlie And The Chocolate Factory




Korang korangg ! Pernah tengok cerita Charlie and The Chocolate Factory tak? Rugii ohh kalau tak pernah tengok =.= Cerita nii best sangat walaupun aku dah berkali kali tengokk. Aku suka tengok coklat coklat yang ranum tuu :P Plus pluss .. tiap kali ade salah sorg budak budak nih buadd nakal kan , Ompaa Lompaas akan nyanyi lagu utk dieorg , HAHA . Hah? Ompaa Lompaas tu ape? Tengok lah dulu cite nii =.= Hailohh 





Haha..actually aku suke dengan cara budak-budak ni mainkan watak dieorang dalam cerita ni. Ermm..kalau korang perasan la kan,ade watak budakk budakk ni yang buad kite sakit hatii wohh =.= Gilaa feelin ah aku tengok cerita nihh. HAHA :D




Willy Wonka ni  pemilik kilang coklat terbesar dekat kawasan tu. ( ape name tah,kate minat sangat :P ) Homaigoshh ! :O Die punye coklatt , wow wow aku tengokk :D Even aku sendiri macam tak pecaye je yang tu coklat. ( pura-pura.. lalalala ) Lagi satuu .. gigi die cantekk. Dalam hati ni cakap ' gigi palsu je punn , nak jugak tak kire ! :D '




Guys guys , girls girls ! :D Hehe.. ini Charlie , watak utama dalam cerita ni. Budak ni cute sangatt :) Dahla baikk , tak tamakk pastu ape lagy tah . Semua-semua lahh :P Charlie jugak penting kan family daripada harta mende . Pehh .. bagus ini budak ^.^ Aku suke budak ni coz die tak suke menunjuk-nunjuk macam kawan die yang lain tuh =.= menci plakk aku ngan kawan die ( ehh ..ehh ..tibe-tibe emosi :P )



Owohh ..yang nih Augustus . Budak gemokk nakal ! Tak suke ngan die nihh , banyak makan . Sikit-sikit makan =.='' Memang pandai mat syalehh ni buad aku emosi kan kan kan ? -.-



Alright , yang neh Violet . Die ni budak berlagak . Yeahh , ayat die paling aku rase annoying sangat ' im always the winner' ( aku raselahh ) Alaa..ko jelahh winner , nak menang sangat arnn , ambekk !! :P



Ini pulak Mike TeaVee .Die ni suke main game je , tade perasan pun ye gak =.= .Budak ni agak agak blur blur blinkk ! HAHA . Bukan apa kan , kalau tengok cara die berlakon dalam ni macam sempoi je kan . Macam takde masalah rumah tangga je. Lagii lagii , apa yang die cakap SUMPAH tak paham =.= . Cehh ! 


Akhir sekali , tak lebih , tak sikit , tak kurang . HEHE . Veruca . Die ni anak orang kaya , semua mende die mintak dapat . Kaye kan kan =.= Annoying gile bapak kalau tengok die dalam cerita ni , mintak itu la mintak ini lah , geram aku ! Tengok tengokk =.= Emosi aku tak stabil lagii . Aishh ~~ 

Speak now - Taylor Swift






I am not the kind of girl
Who should be rudely barging in on a white veil occasion
But you are not the kind of boy
Who should be marrying the wrong girl

I sneak in and see your friends, and her snotty little family
All dressed in pastel
And she is yelling at a bridesmaid, somewhere back inside a room
Wearing a gown shaped like a pastry

This is surely not what you thought it would be
I lose myself in a daydream where I stand and say

Don’t say yes, run away now
I’ll meet you when you’re out of the church at the backdoor
Don’t wait or say a single vow
You need to hear me out and they said speak now

Fun gestures are exchanged
And the organ starts to play a song that sounds like a death march
And I am hiding in the curtains
It seems that I was uninvited by your lovely bride-to-be

She floats down the aisle like a pageant queen
But I know you wish it was me, you wish it was me
Don’t you?

Don’t say yes, run away now



Heyh y'all ! :) Entry hari ni tentang Taylor Swift . Homaigosh ! :O im really love her song much much muchhh more !! Dan lagu paling palingg aku suka lagu ni , Speak Now. Korang boleh dengar dekat you tube okay :D [ Klik sini ]


                                                    cover for her song : Fearless


                                                                      cantek sanadd !
                                                       
                                                                   with her guitar :)

Sampai Surga - Faizal Tahir






Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu

Dan diriku untuk kamu
Belum pernah kumerasai begitu

Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu

Di hatiku masih kamu
Belum pernah ku ingin terus memburu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cinta mu
Hanya satu
Hanya kamu

Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu

Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja

Ku mahu dirimu
Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna

Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik tuk diriku

Hanya satu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

Wahh .. Entry pagi bute ni pasal Faizal Tahir pulak :) Sebenarnya bukan ape , semua koleksi lagu FT ni aku suke , dan paling aku suke lagu ni. Ha? Sebab ape? Hehe..sebab ade seseorang nyanyikan lagu ni untuk aku . Wow ! Cerita hot nih ! HAHA . Nak tahu siapa? Tak perlu lah korang tahu ok . Biar aku sahaja yang tahu :) [ Klik sini ]

The Climb - Miley Cyrus












I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, whoa




I love this songg ! Miley cantek sanad ouh :D huh .. i wish that i can go to hollywood to meet her :) Haa..korang suke die tak? Of course lah kan , expecially to girls :) haa..theres want thing reader should know , ' im adore her hair' lalalala ~ :P [ Click this ]

You and Me - Bunkface






    Baby are you ok 
I hope that you are in good shape 
And you’re not tied up in stress 
And if it’s my luck you’ll wear a dress 
10 minutes past your birthday 
Kept you waiting for me 
Well I got stuck finding the cake 
And that’s why I was late

Deep see diving forever 
Under the pressure 
If it’s too much to ask

And kiss this rip off the rumors 
Light up the humor 
Hitch a Nadia ride

The story sings and the chemistry wins 
For both of us a dream 
Just let them go and turn off the lights 
Cause it’s you and me tonight

You and me tonight
Super magic fever adopted 
Desperate desire for the queen 
I’ll be bubbling in between 

And roll the dice 

Twice if you want too 
Red light to break down kick me out 
To the end without a doubt

The story sings and the chemistry wins 
For both of us a dream 
Just let them go and turn off the lights 
Cause it’s you and me tonight

You and me tonight
Now the times a machine 
Just like the scene 
Glory of the morning makes me sing 
It makes me sing

And if you wanna go 
Just take it slow 
Crack a joke and walk right out the door 
It’s who you know

The story sings and the chemistry wins 
For both of us a dream 
Just let them go and turn off the lights 
Cause it’s you and me tonight


Lagu Bunkface mmg terbaik lah ! :D I love this song much much more ! [ Klik sini ]

Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku






Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita



First time aku dengar lagu ni macam tak best . Aku pun tak kenal siapa Ana Raffali ni ( teruk betul =.= ) Lepas tu aku buat lah caller ringtone lagu ni , orang-orang yg call aku siap nyanyi lagi .' Ape best sangat ape ko nyanyi-nyanyi ni , na kol aku ke na dengar caller ringtone ni . HAHA ' . Tak pasal-pasal kena marah :P Tengok video penuh lagu ni okeh ! [ Klik sini ]

Thinking Of You - Katy Perry



                                                          

Comparisons are easily done
Once you've had a taste of perfection
Like an apple hanging from a tree
I picked the ripest one
I still got the seed

You said move on 
Where do I go
I guess second best
Is all I will know

Cause when I'm with him
I am thinking of you
Thinking of you 
What you would do if
You were the one 
Who was spending the night
Oh I wish that I
Was looking into your eyes

You're like an Indian summer
In the middle of winter
Like a hard candy 
With a surprise center
How do I get better
Once I've had the best
You said there's
Tons of fish in the water
So the waters I will test

He kissed my lips
I taste your mouth
He pulled me in 
I was disgusted with myself

Cause when I'm with him
I am thinking of you
Thinking of you 
What you would do if
You were the one 
Who was spending the night
Oh I wish that I
Was looking into...

You're the best
And yes I do regret
How I could let myself
Let you go
Now the lesson's learned
I touched it I was burned
Oh I think you should know

Cause when I'm with him
I am thinking of you
Thinking of you 
What you would do if
You were the one 
Who was spending the night
Oh I wish that I
Was looking into your eyes
Looking into your eyes 
Looking into your eyes
Oh won't you walk through 
And bust in the door 
And take me away
Oh no more mistakes
Cause in your eyes I'd like to stay...
stay....





Lagu ni aku ade nyanyi untuk someone . HAHA . Kelakar lahh :D Klik sini kalau nak tengok video penuh ok !   Katy Perry

Leelou Blogs