LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Please Forgive Me :'(



Sayang ... terlalu banyak kesalahan yang telah aku lakukan kepadamu .. Kerapkali aku memarahi kau sayang .. Tapi tak bermakna aku melakukan semua itu kerana aku membencimu ..














Tidak sama sekali sayang .. Seandainya kau memahami aku lebih dari orang lain , kau akan tahu siapa aku sebenarnya .. dan kau akan lebih mengerti ..
Aku telah banyak menyakiti hatimu , mengecilkan hatimu , itu kerana aku terlalu ego dan sukar untuk mengakui kesalahanku kepadamu sayang..











Aku sedar bahawa selama ini kau lebih banyak bersabar dengan perangai keanak-anakkan ku ini .. Banyak yang telah kau korbankan untuk ku . Kau menjagaku seperti aku adalah sebahagian daripada nyawamu sayang .. Aku menyesal kerana tidak pernah memikirkan tentang kebaikan yang telah kau tunjuk kepadaku tanpa disedari oleh akal fikiranku ..











Baru aku sedar sekarang bahawa kau adalah segalanya untuk ku sayang .. Aku baru menyedari , aku tidak mampu meneruskan hidup ini tanpamu ... Kau yang telah banyak mengajar ku tentang erti cinta ... Tetapi disebabkan keegoan ku sendiri , telah banyak melukakan hatimu sayang .. 











Sayangku .. baru kini aku sedar , cintamu bukan kadar cinta biasa , tetapi cinta yang mampu membawa sesiapa pun ke lembah kebahagiaan .. dan aku akui , kau adalah untukku sayang . 








sayangku,
malam-malamku adalah catatan tentang cinta
dinginnya menghangatkan dan memberi aroma rasa
aku jejaki purnama yang tenggelam di antara awan
dan aku ingin terbenam bersama cinta yang kau bawa...








Dan bila aku yang salah , aku cuma ingin kau tahu aku ingin meminta maaf darimu sayang .. Please fogive me :'(







Pertama Kali Selama 20 Tahun : Aku Beraya Tanpa Ma dengan Abah :'(




Assalamualaikum semuaa :) Lama sangat sangat dan sangat aku tak update blog ni .. Hurm  , kesian pulak blog ni sorang sorang jek takde sape nak teman die . Huhh ( Mood sedih )
Ok aku nak nak luahkan perasaan aku ( err .. tibe tibe jek nak nanges )










Selama aku hidup 20tahun ni , tak pernah lagi aku beraye tanpa ma ngan abah aku . Bukan sebab dieorang takde , tak tak takk , jangan salah paham . Dieorang pergi mengerjakan umrah , raye kelima baru balek :'( Mungkin bagi korang itu biase  , tapi bagi aku ? 
Dari kecik sampai ke besar ni aku sambut raya dengan dieorang , mane mane pun mesti kena same . Dan lagi satu aku tak pernah raya dekad kampung aku sendiri , sebab tak meriah macam dekad kampung ma aku dekad Muar :'(












Pergh ... kalau ikut kan hati aku ni aku nak jek balek sendiri dekad kampung ma aku tu , masalah nye rase tak semangat nak raye even sepupu sedare ramai takde ma ngan abah ....
Ye .. aku manje , korang cakap lah pape , aku terime ..










Aku tak dapat bayang mase raye pertama tuu  !! Ingat lagi, ma cakap ''cubalah belajar raye sendiri tanpa kiteorang . Nanti kiteorang dah takde kau sendiri sendiri jugak kan ? Kau dah besar lah , dah boleh jage diri dah , takpayah kiteorang tengok2 kan dah ... '' Ape mak nii ..... taksuke lah cakap macam tuu .. :'(


Ye , aku paham , tapi... entahlah , manje sangat aku nii , padahal kakak aku ade , abang dengan adik aku ade sekali .. Kenape tak raye dengan dieorang ? Aku nak tapi sedih , mesti tak meriah . Serius tak meriah nanti ! 










Naseb baek kawan kawan aku ade , adelah jugak offer ajak aku sekali raye dekad kampung die . Sedihnye ... Lagi aku jeles tengok die ngan family die ,lagi lagi dengan nenek die .. Aku nenek ngan atok belah ma ngan abah dah lame takde .. Dieorang dah tinggalkan aku mase aku kecik lagi . Sekarang ni ma ngan abah pulak nak tinggalkan aku kejap . 










Mungkin lah aku beranggapan dieorang cuba nak ajar aku berdikari tanpa dieorang , mase paling sesuai hari raye lahh .. Hurm.. aku cuba kuatkan semangat aku .. :'(







Leelou Blogs