LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Staffnurse 2014 ! Alhamdulillah :D



Alhamdullillah .. Aku bersyukur sangat dapat ditawarkan pelantikan jawatan tetap Jururawat Gred U29 :) Tak sia-sia selama 3 tahun aku tempuh susah payah , suka duka dekat kolej aku belajar , Kolej Kejururawatan Kuala Terengganu . Terima kasih sangat aku ucapkan pada Pengajar , Staffnurse Klinikal yang banyak sangat-sangat membantu aku dengan kawan yang lain ... Tanpa mereka aku rasa aku memang tak reti nak suntik orang , tak reti nak tolong orang , macam macam lah tak reti . Hahaha !


Aku tak terfikir boleh jadi sebahagian dari warga penjawat awam ! Sumpah , dulu masa aku dekat UiTM aku masih tercari-cari lagi profesion aku , sebab tu aku main main , exam halal berhalal je dekat UiTM tu sebab aku memang tak nampak keje ape dengan kos yang aku amet tu , n dengan aku yang pemalas nak belajar benda yang macam , errr .. tahla aku ni slow learner kot thats why aku pikir macam tu kot -_- 


Tapi aku sangat tabekk lah member-member yang sekelas dengan aku dulu dekat UiTM , boleh go sampai Degree :D Korang pembakar semangat aku untuk ambek Degree dalam nursing pulakk , naikkan pangkat dan gaji , wahaha ! ( oke ni dah riak nii ... Astagfirullah )


Ape-ape punn , aku tersangat gembira , sedih campur campur , takut tak sabar , n tahlaa , macam-macam lah . Oh aku lupa nak bagitahu korang , aku dapat posting dekat Selangor ! Haaa .. jadi orang Selangor lahh aku sekarang . Yelaa , aku suka , tapi ade jugak yang tak suke aku dapat sane . Aihh ~ Tak apelaa , kalau busy sangat pun hospital dekat Selangor tuu , aku tak kesah , awal-awal ni , kutip pengalaman tu yang penting . Cukup 3 tahun sah jawatan aku nanti , aku mintak transfer ye yang berkaitan tuu , ahak hakk >.<


P/S : Korang doakan aku dapat hospital yang tak thriller sangat yee :'( Huu , takutt ~ 17 hb Feb 2014 bermulaa new life Missfara Mooberry :D 


Bai !







Resepi Pertama Yang Aku Teringin Nak Masak :)



Assalammualaikum , selamat pagi semuaa :D Korang sihat tak ? Aku macam ni laa , flu on off , batuk bla bla bla -_- Banyak kot penyakit duduk saje dalam rumah nii , hehe .. So , entry pagi ini aku dengan semangatnya nak cerita tentang Resepi Pertama yang aku teringin gile nak masakk :D


Haa .. mesti korang pikir aku tak reti masak kan kan . Aku pandai masak lah wehh , cuma masakan aku menjadi kalau aku duk sorang-sorang je kat dapur tu , kalau ade mak aku ke tengok , orang lain ke tengok , mesti tak jadi bukan tak pandai masak . Hakhakkk >.<


Okayy stopit -,- Panjang-panjang bebel nanti dah taktau aku nak cerita ape dah kangg , korang la niii , heee ~ Jadi resepi pertama yang aku teringin nak buat ' Ikan Siakap 3 Rasa ' Haa , kalau boleh time masak ni aku taknak tengok buku ke pape ke kan , konon-konon critical thinking laa , pikir lah macam mana pun nak dapat 3 rasa tu kan ... Haaa


Asal eh aku nak masak ikan siakap 3 rasa ni , emm .. maybe sebab macam RARE kott , gahaaa ( pale lutut kau raree -.- menu biasak je bagi tukang masak atau chef yang terror macam MasterChef Zamil mesti senyum sinis lahh kalau dapat task buat ikan siakap 3 rasa nii , hahaha ! Kalau aku mampus lahh , rasenye tak tersenyum dahh , tapi sepanjang masak aku mencarut je , otak jem gile taktau nak masuk kan hape , hajajaja >< )


Wehhh , aku merepek lagi -.- Korang nii stopit stopit lah aku nii , banyak sangat merepek . Asal ehh aku nak masakk ikan siakap 3 rasa nii , em emm , maybe ade sejarah kott . Ha ? Sejarah ape ? Emm .. alaa .. dalam buku sejarah Tingkatan 5 ade pasal Dato'Bahaman makan makanan ni time nak g perang , bhahaha ! xD


Sudaa .. malas nak ngarut , aku ngantukk gile , nak tidur kejapp , nanti korang rajin rajin laa LIKE page aku ehh ehhh , bolehh eaaaaaa :) 

https://www.facebook.com/mooberrysupplement?ref=hl


Baii ~
Leelou Blogs