LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Keliru ...




Keliru ? Aku sendiri keliru nak mula dari mana . Yee , aku memang tengah keliru gile sekarang . Otak blur blur lagi ni .. =.= Aku tak pandai nak berkias , nak buat ayat tersurat pun masih terkial kial lagi . Apa kata aku terus pergi dekat point je okay ? 


Kalau tak suka cakap jelah tak suka .. Tak perlu nak hilang bagai . Buat alasan macam macam . Hee ! Tak suka lha orang macam macam alasan ni . Tak payah nak jaga hati sangat .. Kalau kau terus terang , tak ada lha aku tunggu kau macam tunggul kat sini .. So , please .. :( Apa masalah yang ganggu diri kau sekarang ?


Oh . Dan lagi satu , kau tahu tak , semakin lama kau buat aku macam ni , kau makin menyeksa diri aku . Kau sedar tak ? Eee .. kusut lha dengan kau ni .. =.= aku sayang kau lha weyh .. Kalau kau tak ada perasaan yang sama macam aku , cakap terus dekat aku . aku tak nak syok sendiri . Macam orang bodoh tahu takk ...








Mood : Menunggu :(

Happy Bapak Day ! :D :D




Assalammualaikumm :D

Hehe ... hari ni kan hari bapak kan kan kan ? Haa .. aku lek je ta ucap . Wuwuw ~ >.< Apa ? Sengaja ? Taklaa .. Hehehe ~ xD 

Sebenarnya ... aku dah wish dua minggu lepas lagy siap bagy hadiah dah . Muahaha ! ( gelak angkuh ) Sebab aku tahu , kalau time hujung hujung bulan ni aku mane de wang dah na beli hadiah , aku dah siap siap bajek mase awal dapat elaun hari tu lagy . Hahaha ! xD Pandai ta aku bajek ala ala 2020 >.< Ahakz ! 

Aku bagi hadiah siap wish lagy masa aku balik cuti 3 hari dua minggu lepas .. Punyelah , happy giler abah aku dapat hadiah .. Tersenyum sinis beliau kat aku semata mata na mencover kegembiraannya seperti monyet makan kepok cicoh budu >.< Kikiki ~~ 











Owang : Bah ! 
Abah : Mende ? ( sambel pandang slekk =='' )
Owang : Owang na bagi mende kat abah .. Hekhekk ..
Abah : Bagi mende ? Bagi jelah , sengih sengih ngape nyee ? -.-
Owang : Emosi lak abah .... ( bernada emosi gakk >.< )
Abah : Eee ..amende kau ni . Bagi ape ? 
Owang : Eee...sabo jab sabo jab , na g amet lam bilikk :D ( nada excited ) 






3 minit kemudian ....











Owang : Abah ! Nah , jeng ! :D
Abah : Wahh ! Ape ni ? ( tersenyum maluu )
Owang : Dah nampak cendana pulaa >.< 
Abah : Lahh .. asal kau ta bungkus ?
Owang : Lahh .. abah nii , owang dah bagy kire oke dah . Sempoi , lek sudaa ~
Abah : Ea ? Kau beli mane ? Sempena ape ni ? ( da start da blur diee ... -.- )
Owang : Ee...abah ni , name pun hadiah , ne leh gitahu . Rahsia ! Taleh taleh =='' Ini sempena ' Pader Day ! '
Abah : Bape harganye ? 'Pader Day' bile ?
Owang : Kenape ? Na bayar ke ? Pader Day bile ? Entah ! Hahaha ! 
Abah : Ape lakk .. kau da bagi hadiah kat aku , ne leh amet balek ..ade plak tak tahu -,- ( ayat bengang )
Owang : Wah ! Hebad sekali -,-
Abah : Aku teka . RM16+.++ ?
Owang : Lah !? Betul lhaa .. mane abah tahu ? =.= ( ceh ..kantoi suda )
Abah : Haha ! Aku kan terer .. 






Abah terus blah  sambel bawak ikan kembong na bagi dekat kucing angkat aku kat luar rumah tu lepas dia teka betul harga hadiah yang aku bagi . Terkontang kanting aku kat dapur tu sorang sorang . Huhh .... =___='







Abah saya ! Muhamad Mohtar bin Mohd Arif :) I lap you abah , huhu >.<




P/S : HAPPY FATHER DAYS UNTUK SEMUA BAPAK BAPAK YANG ADA DISINI ! :D 


Zaman kegemilangan ~ xP



Assalammualaikum ...

Mesti first sight korang bace tajuk entry aku yang ni korang rasa macam , eee ! malas sial na bace =='' ta gempak betol tajuk entry , mesti isi die pun biase biase macam inti karipap jual pasar tani -,-

Haha ! Siot ah kauu . Baca ah dulu .. Zaman kegemilangan ni , zaman aku sekolah dulu . Yayaya .. sekolah kan  ? Siapa sekarang yang dah abes sekolah dulu , maybe rase rindu rindu na pakai baju sekolah putih tu yang kain nye wane biru ala ala laut china selatan tu ~ xD

Aku dengar name sekolah aku dah start pening . Tah kenape ... Sensitip kot :P Haa , aku bukan na cite pasal sekolah punnn :) Malas malas ! Cuma na show show on off ( amende ni amende =-= ) gambar masa aku sekolah dulu dan sekarang . Wah ! ( simpan lagy upenye :P ) Kenkadang aku tengok balik sorang sorang , rasa na tersembui ayaq liuq gelak . Wahahaha ! xD Rasa cam zaman sekolah tu zaman stupid stupid lagy . Ngahaha ! Nah nah tengok ni ! ^.^














2007-  Nie masa form 3 . Bhaha ! xD mase ni aku excited gilerr na edit gambar sampai atas kepale aku tu ade bear . Wawawa ~











2008-  Masa aku form 4 plak ..












2009 - Ni lakk mase form 5 asenye .. Cara amet gambar pastu edit pun dah berkurang :) wuwuw~ 












2010- Haa .. yang ni matang sikit gambar ni . Bhaha ! Masa dekat UiTM Dungun . Huhu ..










2011 - haa ...yang ni baru lagy . amet gambar pun dah tasuke dekat dekat , sume na jauh jauh dari kamera , ala ala model gitu , awww >.< yaa , aku dah tua kan , kena lha amet gambar matang sikitt . ( yayaya.. xP ) 







P/S - kau orang perasan tak aku tade gambar mase aku form 2 ngan form 1 ? hehe .. Ada banyak faktor gambar aku time tu tade . 1 - masa tu aku mane pakai hp kamera kamera lagy >.<  2- aku na amet gambar pun ta pandai kott =='' 3- aku mane ade laptop lagi , na ONLINE ONLINE bagai , aku mane reti .. bute IT aku mase tu .. :'(  4- aku segan na amet gambar mase tu kalau ade kamera pun sebab mase tu aku gemok sanad !! -.- ( vavi sape kutuk aku ) =________=

Nikmat tidur petang ! :D




Masa aku tulis entry nih , aku baru bangun tido . Wahahaha ! xD Bapak lame tido .. Padan muke , sape soh tak  bagy aku keje na buad . Kan aku dah isi masa lapang aku dengan mimpi mimpi indah yang bakal jadi fantasi tika tido aku . Muahaha ! xD


Dah dah , pasneh kalau rasa rasa jeles ngan aku sebab aku boleh tido petang time time nih , sila sila lha bagi aku keje eh eh ^.^ Jangan plak bagy aku keje angkat batu bata bagai  . Woooo ~ Gilakah ? O__O









Merinduinya :)



Selalukan aku tiba tiba beremosi waktu malam . Asal tah =='' Pelik nih .. Kenapa mesti aku pilih malam untuk aku beremosi . Hmm ..aku sendiri takde jawapan untuk soalan aku tu . Huh ..  ( mengeluh jelah )

Apa yang aku emosi sangat ni ? Takla .. Bukan emosi tu .. Aku tak gembira , sedih atau apa apa je perasaan sekarang . Aku cuma berfikir ...berfikir tentang masa depan aku , keadaan aku pada masa akan datang , dan semestinya kehidupan aku dengan insan yang aku sayang . Hmm .. benda itu lha yang main main dalam fikiran aku sekarang .. ( aku benci time nii ) tolong jauhkan keadaan ni dalam diri aku :(


Seseorang yang bernama insan ini .. Aku mula menyayanginya ...Waa ..cepatkan ? Pelik lhaa .. sememangnya aku macam ni .. Hati terlalu lembut ...aku tak pandai berkeras , dan tak pandai menipu perasaan aku sendiri .. Kadang kadang tu .. aku sendiri keliru dengan perasaan yang aku alami sekarang ... Betul betul buat aku serabut pikir pasal nii .. :'(

Boleh tak kalau aku tak terlalu memberi harapan pada dia ? Aku sendiri tak pasti samada dia berperasaan sama jua seperti aku .. Mungkin ...

Entah ..bila pikir balik .. Kesian dekat dia .. Apa yang pasti , dia gembira lepas kami berhubung balik :) Seronok ... Saat saat paling manis . 

Takpelah , aku mungkin banyak berfikir . Tah ape ape lagi aku pikir kalau takde yang tegur aku kan kan ^.^ Haha . Aku tak nak  orang lain nampak aku sedih . Takk .. kalau aku tunjuk kesedihan aku , itu menunjukkan yang aku ni tak kuat untuk harungi sebarang dugaan . Apa yang aku mampu buat , hanya tersenyum , dan membuat orang lain gembira termasuk dia yang aku mula sayang :')







Tersentuh Seketika :')




Dah lama tak berhubung dengan dia ... Siapa dia ? Biarlah aku je tahu :) Actually , dia ni aku dah kenal lama dah .. Cuma dia yang suka hilang diri .. ( nakal ini budak -,- )


' Pandaikan kamu tegur saya masa saya on Chat IM tu ' >.< Haha :D Memang lama awak hilang .. Apa kata saya mintak no awak balik then kita mesej macam biasa ? Oke kan ? Wawawawa ~~ 


No dah dapat ! ^.^ Suka suka :) Kamu cakap ape ? Kamu hilang diri sebab dulu saya dah ade boyfie ? Heyh , dulu lah ... :) Sekarang saya masih single ( nada gembira , tacing tacing sikit ) wakaka ! 


Bila kamu tahu saya single , kamu nampak cahaya cerah cerah , glitter2 gitu ~ xD ( hiperbola je tu , chill lek ah ! ) :D PELUANG PELUANG ! Eee , comel betul kamu ni ^.^


Tapi saya cakap , saya tak nak couple dah .. :( Takut dikecewakan lagi . OH ! Tambahan , saya nak belajar dulu , nak keluar jadi nurse yang berdedikasi ! Muahaha ! xD ( ayat nak power je , nyampah nyah tauuuu , awwww awww >.< ) Ngahaha ! :D


Kamu pun .. cakap , ' saya direject ' :( Tak lha sayang aee . Masa masih panjang . Awak ni terburu buru lhaa , kata saya dalam hati .. :)


Kamu kamu ... nak tahu tak . Sebenarnya saya nak bagitahu lama dah .. Saya taktahu macam mana saya boleh reject kamu dulu ... Kecian dekat kamu :( Masa tu saya lonely , kamu pun lonely ... 









Saya suka dekat awak masa tu , tapi saya tak mampu nak luahkan dekat awak ... Stupid , moron ! -,- Apesal lha saya ni bodoh time tu .. Eh? Bodoh time tu je , pastu time lain tak dah . Lalalala ~ :P


Ok ok ! Serius nii =='' saya suka dekat awak sebab awak baik , awak pandai amek hati saya , jaga hati saya ..awak sentiasa ada mase saya sedih . Tapi ...itu semua cerita lama . Masa awak dan saya nak SPM kan ? Terlalu lama .. Dua tahun berlalu , baru sekarang kite berhubung balik . Happy ! :D :D 


Kebetulan ...awak pun single sekarang , saya pun single .. :) Awak pun cuba susun kemas ayat ayat mintak couple . Haha ! Comel tau awak ni ^.^ Saya tak nak couple lha awak .. Perlu ke kita couple ? Wajib er ? Tak kan .. Semua tu tak membawa apa apa pun kan .. saya tak nak jadi macam couple lain , yang acap kali gaduh . HEY ! Adat lhaa .. dah jadi lumrah hidupkan ..












Awak ... apa kata kita kawan rapat , tapi ada perasaan sayang tu ? Bolehkan ? Nanti kita tak gaduh gaduh kan ? Betul ta ? betul ta ? >.< Saya sayang awak , tapi saya tak nak cakap , biar awak tahu sendiri , selami hati saya sebaik mungkin ok ^.^ Saya tahu , awak lelaki yang romantik , tapi awak tutup sifat awak tu dengan perangai awak yang gila gila macam orang gila tetepi jalan tu . Wawawa ~~ xD








Cinta akan wujud jika ada rasa kasih sayang antara dua jiwa :)

Leelou Blogs