LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kenangan Ulu Bendul

Wahhh ! Ini kenangan ' Best Ever ' lah sepanjang aku hidup 18 tahun ni . Piknik bersama kawan time sekolah rendah di Air Terjun Ulu Bendul . Pehhh ! Best seh , tak terkate aku . Kiteorang pegi pade 29/5/2010 , tarikh ni akan jadi tarikh yang akan membuat kami senyum , sengih , ketawa sorang sorang . Haha ! Nak tahu kenape ? Nanti aku cite , :D 
Mulenye , kami plan nak pegi Hutan Lipur de Bana je dekat Bahau , tak jauh lah dr Kerayong nih , sampai je sane kiteorang tgk kawasan uh mcm takde orang . Ade pon satu family nih , mandi kat bawah , bukan kat atas . So , kiteorang na survey survey dulu lah tempat uh , then mber aku nih tanye ah makcik yang mandi ngan anak anak nya itu . Makcik tu cakap , tak payah mandi sini sebab orang takde n bahaye , so kiteorang ni pon serba salah lah . N last last kiteorang tukar plan , nak pegi je Ulu Bendul :)




Perjalanan kiteorang kat sana ambil masa 1 jam setengah jugak lah , sebab Ulu Bendul tu dah dekat sangat dah dengan Seremban :) Lagian , aku lah jadi co-driver nye cume aku dok belakang , sebabnya co-driver yang dok sebelah driver tak tahu jalan . Hahaha ! :D
Tak sesat wa cakap sama lu . Hehe :P




Kiteorang sampai na dekat kul 11 lbih jugak lah . Kat situ , pehh , wa cakap lah , ramai gile manusia bhaii ~ xD Tua ? Muda ? Kecik ? Besar ? Semua adelah . 1 Malaysia beb :D 
Mase uh , kiteorang rase sume tempat dah diKONKER oleh manusia manusia yang ingin menikmati keindahan Ulu Bendul . Terpakse wa ngan mber wa jalan lagi kehadapan untuk mencari lubang lubang air yang ade . :P Sampai je dekat tempat yg sesuai dengan jiwa kiteorang , ape lagi , terus serang ah air uh . Hahaha ! Cam budak kecik kan :) 
Mase seronok seronok mandi sambil makan kacang cap tangan dalam air , ade 3 orang mamat neh , kacau kiteorang , eh eh , sial kot =.= Ape agi , kiteorang blah jauh sikit dari situ dengan masing masing muka tak puas hati . Heh ~ Ade jugak manusia 'pesen' cam tuh . Geram betol =.=  Plus , ade peristiwa yang rasenye tak dapat lupa lah , kiteorang berempat nak mandi tempat lain , terpakse lah cari tempat mandi yang lain , mase kiteorang jalan 'keretapi' mber aku ( Ain ) nampak pasangan couple nih tengah cium ! Oh My Lord @_@ Cium mulut bhai ! Hahaha ! Ape nak kate , terkejot ah perempuan uh nmpk kiteorang . xD Siap lap lap mulut laki uh . Bodo kau dua ni =.= Agak agak ah . Macam macam lah perangai orang dekat Ulu Bendul nih . :)

Kawan? Apa tu ! =.=

Ahaa..aku tanye koranglah . Benda ape kawan ni? Makanan? Kereta? Banyak lah ! :P   Kawan baik ni bagi aku tempat luahkan perasaan , masalah , kekusutan , keserabutan , lagi .. err .. haha ! aku lupa . Kawan baik ni tempat keSecond selepas keluarga untuk menceritakan , membebaskan masalah yang menbelenggu otak dan minda :) Kawan baik ni bukan yang akan tikam belakang waima kawan makan kawan , tapi sebagai teman setia yang setia mendengar masalah kita . 










Aku ? ade jugak kawan baik tu , tapi aku lebih suka gelar mereka member KAMCING lah :) sebab ape ?  Haa ... aku ade kot kawan baik , tapi dieorang nih  suke tukar tukar member baik , ( pakai buang ) =.= ! . Aku lebih suke kawan ngan siape siape tanpa halangan , its make me better :)








Lagi-lagi , aku suka jugak buat ramai kawan , ta kire lah lelaki atau perempuan . Tapi , jangan sesekali melabel aku ni BUAT KAWAN UNTUK MENGAMBIL KESEMPATAN . No ,no ,no , kawan biarlah ramai kan ? Ok lah , maseh blur ? Contoh ya , korang pegi jalan dekat Utara lah , korang tak tahu jalan situ , Al- Maklum lah , baru nak try try merantau kan , kebetulan ade member korang yang tinggal sana . Haa .. ape lagi , text dia mintak tolong :) ( Pandai-pandai je aku ) :P


P/S : Berkasih Biar Ramai , Berpisah Nanti Pilih lah Kekasih yang Ramai-Ramai tadi . Muhaha ! XD

Leelou Blogs