LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Result Exam yang Tak Memberangsang Hormon




Hai blogger ... Aku rasa macam malas nak kongsi , tapii .. kalau aku simpan lelame , lagy aku pedihh -,- Semalam hari Rabu bertarikhkan 18/4/2012 , result exam aku dahh ditampal dekadd papan penyata ( walawehh >.< )














Masa buad revision sesorang tu harii aku rasa aku dah habes kaver semua tajukk , tapi aku sangkakan panas sampai ke petang rupanya fogging ditengah harii . Dem ! 














Memangg sangkaan aku meleset seleset suster ngengsot . Ohoo . takod =.=' Oke oke , sambung balek .. Masa keluar dari dewan pekse tu , aku punye yakin seyakin Ustaz Don        
 ( tibekan je =,= ) Ooke , aku punyelah yakin boleh jawabb .. last last ..



























Gagal satu subjek lah sehh ! -,- Macam mane tah boleh gagal . Aku tak rasa aku gagalkan , tapii aku merasakan ade orang cuba menggagalkan ( cewahh >.<




Subjek Surgical aku boleh ke failed -.- Padahal aku punyelahh senyum kambeng masa jawab paper Surgical nii tu harii . Apelah sehh . Macam tak adil jekk -,- Apee yang aku target , tak kena langsung pada targetnye ( ayat Jamal Abdillah masa muda :p




Sedih kejab akuu semalamm .. Tsk tskk ~  T___T




























Then , malam semalam aku suroh ma aku kol ( ohoihoii .. patutnye anak yang kol mak :p )
Aku suruh ma aku teka aku dapat berapa . Ma aku blur blur pulakk . Na tahu die teka apa ? Haa ,, die cakap ' AKU RASA KAU FAIL 4 KAN KAN ? SEBAB KAU MEMANGG PEKSE MUKE GAGAL JEK ' oke mak ! Siyes sentap =,=












Dahlah makk ! Tanak cakapp =.=





























Outfit untuk Dinner :D



Assalamualaikum n camat pagy sumee :D Ahaa , hari nii dapat jugak aku mengeDATE , 
uhuhu >.< Bukan dating , tapii mengUPDATE entry aku untuk hari jumaat yang mulia inii :) Walawehh ~ 








Yes , hari nii aku nak cakap-cakap pasal outfit . Jarang sangat aku buad entry pasal outfit kan . Yelaa , aku bukan budakk fesyen waima budak yang suke berfesyen . Aku jenis simple ! :) Apa pakaian aku pakai kecuali lah baju koyak woi =,='








Aku tengah serabut mikir ape nak pakai untuk dinner kakak senior aku bulan .. Err .. bulan 5 ke 6 ehh ? -,-' Adoi lahh .. aku lupee , mati lhaa . Ape preparation pun tade nii . Dem ! =,=








Tapi-tapii , haa .. aku tahu temanyee . Tema dinner akan datang nanty ' TRADISIONAL '
Ohoo .. patut pun aku beriyee .. Ropenyee ( bahasa Perak :p ) memang ini yang bersatu dengan jiwa dan raga . Ceh , dah macam ayat A.Samad Said . Sebelum sebelum ni , dinner gempak jugak , cume tema takk kena dengan jiwa aku . Macamm ' ARABIAN NIGHT ' dan ' ENGLISH GARDEN ' 








' ARABIAN NIGHT ' best sebenanye , cuma aku jek yang tak macam arabb . Malam uh aku tak sempad nak menggayekan jubah yang aku baru beli dengan harga RM9++++ , Oke tipu . :) Plus tu ade dua jek :p Ahaa .. tak sempad sebab aku masuk tarian arab . Aik ? Macam pelik jek budakk bulat macam aku menari =,= Macam hell lah ! 








Okee , kalau ' ENGLISH GARDEN ' pulakk buad tengah harii . Pakaian aku mase tuh dah macamm ala-ala Korea dah =,= Dem ! Salah tema sekalii ~ -,- Naseb baikk tade orang yang cara sangad pakaian aku mase tuu . Uhuh ~








So .. untuk dinner tahun nii , aku tanak nampak SPOIL ! Nanty mood aku down terus . Lalala ~ :p Baik baikk ! Untukk tema ' TRADISIONAL ' nii , ade dua baju jek dalam kepale hotakk aku ni . Pertama sekali baju pengantin dan kedua sekali songket :D :D 








Wahh wahh , meriah :D Sebenarnya aku nak pakai kebaya , tapii ... badan .. ( sepi sambel bunyi cengkerik mengawan ;p ) 


















                           Nii baju pengantin :D Warna hijauu tu tantekk cangadd :)





















                             
                           


                             Nii pulak songket . Oho .. pink ! Tomey tomeyy :D














Baju penganttin cantek , songket pun cantek , mane satu aku nak pakai tah nanty . Tapii pikir balek , agak KEGILAAN dan LUAR BATAS kalau aku beli baju pengantin kan =,= Aishh ~ Macam songket jek jawapannye . Mueheheh ~~~ ( gelak comel comel sambel pegang biri-biri ) 








Dan agakk tidak tidakk lahh kalau aku nak pakai baju nii =_______='
























************************







*********************






************************





************************








*************************






*************************








Walawehhh ! >.<





P/S : Tak sabarr tunggu dinner n nak masuk sem baruu :D ( tulis blog sambel layan lagu Cinta Kura- Kura :D ) Peace yaw ! 

Eee ! Geramnya ! =,=



Aku paleng taksukaa manusia yang terdiri daripada bangsa yang suka jaga tepi kain orang ni ! Cukup menyampahh . Rasa nak mencarut , tapi aku sabar jee ..
Mentang-mentang aku baik , senang-senang kau nak pijak kepala aku siap pakai kasut lagy arn arn !


















Nie memang mukaddimah yang tak syok ah bile bacee . Salam tade , ucap selamat pun tade . Eee ! Memang sengaja nak buat aku marah-marah hari nii -,- Suruh aku tambah dosa bebakul bakul + beguni guni + bebeg beg , memang sengaja ! 
















Muke jep nampak suci , tak bersalah langsung lepas tu memang muke kau muke stok tak kena aim , tapii tolong lahh jangan nak jadi bossy sangat ! Eh , aku rapat pun tak kan dengan kau kan ? Then ape masalah masyarakat kau ni ha ?! Kalau nak kata kau rapat dengan aku tak . Tegur aku masa jumpa pun tak jugak , even senyum pun boleh kira jugak , so kenapa nak sangad tahu pasal hidup matii aku nii ?? 














Jangan sampai aku tak boleh sabar nanty , aku maki hamun kau depan orang lain dah lah . Aku tak pernah nak amet tahu pasal kau , tapii asal lah kau suke sangad nak jady minah kepo nii ? Oh , kau nak cakap kau tahu semua lah pasal aku . Eh , pempuann , aku sikit tak heran lah kalau kau rasa kau hot sangad , boleh kenal ramai jantan , dengan member-member aku jugak kau nak kenal . Eee ~ itu style kau , tapii style kau tuu boleh buad aku benci kau sampai mampus !














Aku boleh maafkan orang , tapii nak lupakan payahh . Tak pasal-pasal aku gaduh hari nii . Nii semua salah kau lah pempuan ! Babi . Tengok aku dah mencarut . Ingat elok sangad ke pempuan mencarut .




















                                                      Astagfirullah ~




















Dahlahh , lepas nii kalau aku tahu kau ade link dengan mana-mana member aku kenal , atau sesape jee , aku tak teragak nak tanya depan kau . Biar orang lain tahuu sikit kau tuu macam mana . Semua hal aku kau nak tahu , semua member aku kau nak jady member kau . Ape kau sendiri member dah lari kee ?? 














                                                       [ANNOYING]














                                                         










                                                       


















                                                            [MOOD]



















Bad Girls Go For Good Guys ?



Betul kee ? Err .. bad girls go for good guys ? Korang setuju kee dengan statement nii ? Kalau tanye aku , jawapan aku 50-50 . Aish ~ Entah lhaa . 


Bagy aku semua orang ada hak untuk cari pasangan masing-masing kan . So , kalau dah memang jodoh si girl girl yang nakal ni dengan boboi yang baik , not bad lha kan . Sekurang-kurangnye yang boboi boleh ubah si girl girl nii jady baek , ye takk ? :)


Oke , itu cuma pendapat aku jelahh . Tapi , bukan kee yang biase kita dengar ' perempuan jahat untuk lelaki jahat ' , dan ' perempuan baik untuk lelaki yang baik ' . ? 


Dekat situ aku dah keliru sikit -,-' Sebab ape aku keliru ? Haa .. sebab aku sedar sekarang ni aku dalam kategori ' perempuan jahat untuk lelaki jahat ' Ish ishh ish ~ Jahat rupenye aku nieh =,=




















Yaa .. aku mengaku , aku takde lha baek sangat pun , cume orang luar nampak aku baek . Hm.. muka aku jek nampak innocent tapi hati aku ni macam kucing dekad atas ni haa , hoho :D 
Motif sebenar aku nak cakap sebenarnye ... aku mengantuk ni seh ! =.=








Dah taboleh nak pikir dahh . Kusut betul lah bile pikir balek . Ya yaa , aku jahat dan aku akan dapat lelaki jahat . Tapi budak mok tu takde lha jahat manee . Jahat dengan aku jek rasenye .. Aish ~ Budak mok betul lhaa =,=' ( oke, tibe-tibe )










So , untuk mereka yang berkapel luar sane , aku nasihatkan , korang cari lah pasangan masing-masing yang boleh jaga korang sampai mati nanty . Itu hak masing-masing kan , even dalam undang-undang Jus Soli pun ade cakap . Err .. tipu jek ! :P 












Tak kire lah samaada , perempuan yang jahat nak kan lelaki baik, atau sebaliknye , itu terpulang . Bagy aku setiap orang dah boleh fikir mane yang lebih baik untuk diri dengan masa depan ( ceh cehh ewahh >.< )












                                                 [Rindu panda saya] 
                                                           




                                                          [END]

Beza Wanita dan Perempuan . Hurm ?



Assalammualaikum semuaa :) Entry kali nii aku nak berkongsi sikit tentang pendapat aku yang tak macam pendapat nii . Err .. merepek ! :P






Sebenarnya , masa aku duduk-duduk termenung sambel belek belek majalah Dara , ( ohoii hoii >.< ) aku terfikir sekejap . Apa beza wanita dan perempuan ? Ada yang cakap sama je , cuma ejaan jek laenn . Haa .. ni jawapan mintak penampo , mintak kaky , mintak kasut , lagy lagy mintak ape lagy =,=  Ish ~ 






Oke oke , sebelum aku merepek lagy panjangg , aku nak berbalek dekad tajuk asal . Pendapat aku lah ni , bukan pendapat mak aku ke , jiran aku ke , huhuh >.< Kalau perempuan kan , mungkin boleh tergolong dalam kategori umur . Kalau perempuan start dari newborn sampai remaja . Remaja pulak 18 until 20 . 










Bagi wanita pulak , 21 dan keatas , Yelaa.. sampai keatas lah , kirenye mak aku dalam golongan wanita lah .. Aku lak ? Ehek hekk >.<




















Lagy bezanya , perangai . Kalau perempuan , perangainye mesti tak matang . Matang pun macam buah durian muda tu haa .. Ahaha :D Contohnya , kalau time bergaduh dengan boipren tuu , kalau boleh gaduh sambel dengar lagu Kekasihku Di Menara-Ukay's , takpun yang boipren nyanyi lagu Disaat Aku Mencintaimu-Dadali , takpun esok pegi sekolah jumpe boipren dekat library mase rehat ke , jumpe kat kantin , settle kan masalah . Hoho :D ( macam zaman persekolahan aku :P ) Takpun yang terbaru budak-budak sekarang , post dekad status masing-masing , ' akuw benci kow campai mati ! '' Pasniw jangan panggil akuw beby dah , bodo ! ' ataupun ' Padan mukew akuw dah delete kow laki sundal , puas hati akuw , g mati dengan gilpren baruw kow tu . Huh ! 














                                       


                                           Muahaha ! ( tergelak jahat pulaks :'> ) 










Oke  , kalau wanita pulak perangai die laen macam sikit . Huu ~~ Mintak maap lha untuk wanita-wanita yang tertacing kalau bace ni ., Pendapat jek nii :) Oke , kalau wanita perangai die mesti lha dah matang , tahu handle emosi , dah ada nampak dah ciri-ciri keibuan ( weewitt >.< ) Haa , time gaduh best . Asal gaduh jee , insan bernama wanita ni akan bertindak selamber tetapi akan banyak mencarut . Haa .. tak paham arn arn . Haha :D








Macam nii , contohnya bila boipren wanita ni curang , wanita ni akan berusaha untuk mendapatkan no. gilpren baru si boipren ni . Beliau akan mesej  macam ni ' Woi pompuan , kau ingat kau cantek sangat nak rampas tunang aku ? Cermin sikit lah muke tu . ataupun ' Hey , pompuan , kau ni memang muke tak malu kan , jantan tu nak kawen dah , sesedap rase je kau nak dekat die kan ! Walawehh .pedas seh ayat >.<










Ade nampak tak perbezaan dekad situ ? Ade kan kan . Hihi .. Itu sekadar pendapat aku lahh . Ade pengalaman nieh , kalau tak buad ape aku cerita pepanjang lebar . Uhuhu :p 






P/S : Sorry kalau ade sape sape terase , terguris , mintak maap bebanyak , aku cuma bercerita seperti penglipurlara . Hehe :D

Teringin Belajar Memasak :D



Selamat malam awak , awak , awak dan awakk :D Hujan lebat betul dekad sinii . Best betul kalau tidur . Peh ! Nyenyak sehh :D :D Tapi asal aku tak membuta lagy nii .. Aishh ~ Mata musang betul lahh -,-


Tak tak , aku mengantuk sebenarnye , tapi aku na kena tahan gak mata nii sebab esok aku keje shift pagy , kalau aku tido awal , aku bangun lambat . Kalau tido lambat sebaliknye pulakk . Haa .. tade makne pelik nyee . Dah memang rutin harian aku macam tu doh =.= Banyak complaint plakk ( ada ke :P )


Aha ! Hari nii aku na luahkan perasaan aku yang lame terpendam nii . Err. . err .. err.. . ilebiu ! Hahaha ! Bongokk !


Oke, ignore sebaris ayat diatas nii . Huhuh >.< 


Sebenarnye aku dah lame nak belajar masak . Tapi disebabkan carier aku sebagai artis . Err .. tipu :P Sebagai student kerajaan , aku tak berpeluang na belajar memasak even na tengok resepi pun tak sempad doh =.= Sedih ngok ! Tsk .. tsk .. tsk .. Srottttt ~




















Sedih gilerr vavi doh ... 




Aku sedih bukan ape weh . Nanty dah kawin aku ta boleh masak untuk suami aku nanty die cakap aku mende pulakk .Tapi masak nasi bleyh ahh , tak kan na kasik die mencekik nasik jek memanjangg . .. Hattoiyaii =,='


Aku plan nanty hari pertama jadi suami isteri nanty aku na masak nasi , garam dalam balang , dan oke siap ! Gaul sampai sebati . Muahahaha ! xD




P/S : Cerita aku merepek jek , sebab mate aku dah stim , laen kali lah aku tulis entry laen waktu siang pulak . Time uh aku normal lagy . Hewhewhew  . . . . 










         ( Ape motif aku taruk gambar panda nii =,= Ade macam nasik kee ?  Err .. )
Leelou Blogs