LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beza Wanita dan Perempuan . Hurm ?



Assalammualaikum semuaa :) Entry kali nii aku nak berkongsi sikit tentang pendapat aku yang tak macam pendapat nii . Err .. merepek ! :P






Sebenarnya , masa aku duduk-duduk termenung sambel belek belek majalah Dara , ( ohoii hoii >.< ) aku terfikir sekejap . Apa beza wanita dan perempuan ? Ada yang cakap sama je , cuma ejaan jek laenn . Haa .. ni jawapan mintak penampo , mintak kaky , mintak kasut , lagy lagy mintak ape lagy =,=  Ish ~ 






Oke oke , sebelum aku merepek lagy panjangg , aku nak berbalek dekad tajuk asal . Pendapat aku lah ni , bukan pendapat mak aku ke , jiran aku ke , huhuh >.< Kalau perempuan kan , mungkin boleh tergolong dalam kategori umur . Kalau perempuan start dari newborn sampai remaja . Remaja pulak 18 until 20 . 










Bagi wanita pulak , 21 dan keatas , Yelaa.. sampai keatas lah , kirenye mak aku dalam golongan wanita lah .. Aku lak ? Ehek hekk >.<




















Lagy bezanya , perangai . Kalau perempuan , perangainye mesti tak matang . Matang pun macam buah durian muda tu haa .. Ahaha :D Contohnya , kalau time bergaduh dengan boipren tuu , kalau boleh gaduh sambel dengar lagu Kekasihku Di Menara-Ukay's , takpun yang boipren nyanyi lagu Disaat Aku Mencintaimu-Dadali , takpun esok pegi sekolah jumpe boipren dekat library mase rehat ke , jumpe kat kantin , settle kan masalah . Hoho :D ( macam zaman persekolahan aku :P ) Takpun yang terbaru budak-budak sekarang , post dekad status masing-masing , ' akuw benci kow campai mati ! '' Pasniw jangan panggil akuw beby dah , bodo ! ' ataupun ' Padan mukew akuw dah delete kow laki sundal , puas hati akuw , g mati dengan gilpren baruw kow tu . Huh ! 














                                       


                                           Muahaha ! ( tergelak jahat pulaks :'> ) 










Oke  , kalau wanita pulak perangai die laen macam sikit . Huu ~~ Mintak maap lha untuk wanita-wanita yang tertacing kalau bace ni ., Pendapat jek nii :) Oke , kalau wanita perangai die mesti lha dah matang , tahu handle emosi , dah ada nampak dah ciri-ciri keibuan ( weewitt >.< ) Haa , time gaduh best . Asal gaduh jee , insan bernama wanita ni akan bertindak selamber tetapi akan banyak mencarut . Haa .. tak paham arn arn . Haha :D








Macam nii , contohnya bila boipren wanita ni curang , wanita ni akan berusaha untuk mendapatkan no. gilpren baru si boipren ni . Beliau akan mesej  macam ni ' Woi pompuan , kau ingat kau cantek sangat nak rampas tunang aku ? Cermin sikit lah muke tu . ataupun ' Hey , pompuan , kau ni memang muke tak malu kan , jantan tu nak kawen dah , sesedap rase je kau nak dekat die kan ! Walawehh .pedas seh ayat >.<










Ade nampak tak perbezaan dekad situ ? Ade kan kan . Hihi .. Itu sekadar pendapat aku lahh . Ade pengalaman nieh , kalau tak buad ape aku cerita pepanjang lebar . Uhuhu :p 






P/S : Sorry kalau ade sape sape terase , terguris , mintak maap bebanyak , aku cuma bercerita seperti penglipurlara . Hehe :D

No comments:

Post a Comment

Leelou Blogs