LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Resepi Pertama Yang Aku Teringin Nak Masak :)



Assalammualaikum , selamat pagi semuaa :D Korang sihat tak ? Aku macam ni laa , flu on off , batuk bla bla bla -_- Banyak kot penyakit duduk saje dalam rumah nii , hehe .. So , entry pagi ini aku dengan semangatnya nak cerita tentang Resepi Pertama yang aku teringin gile nak masakk :D


Haa .. mesti korang pikir aku tak reti masak kan kan . Aku pandai masak lah wehh , cuma masakan aku menjadi kalau aku duk sorang-sorang je kat dapur tu , kalau ade mak aku ke tengok , orang lain ke tengok , mesti tak jadi bukan tak pandai masak . Hakhakkk >.<


Okayy stopit -,- Panjang-panjang bebel nanti dah taktau aku nak cerita ape dah kangg , korang la niii , heee ~ Jadi resepi pertama yang aku teringin nak buat ' Ikan Siakap 3 Rasa ' Haa , kalau boleh time masak ni aku taknak tengok buku ke pape ke kan , konon-konon critical thinking laa , pikir lah macam mana pun nak dapat 3 rasa tu kan ... Haaa


Asal eh aku nak masak ikan siakap 3 rasa ni , emm .. maybe sebab macam RARE kott , gahaaa ( pale lutut kau raree -.- menu biasak je bagi tukang masak atau chef yang terror macam MasterChef Zamil mesti senyum sinis lahh kalau dapat task buat ikan siakap 3 rasa nii , hahaha ! Kalau aku mampus lahh , rasenye tak tersenyum dahh , tapi sepanjang masak aku mencarut je , otak jem gile taktau nak masuk kan hape , hajajaja >< )


Wehhh , aku merepek lagi -.- Korang nii stopit stopit lah aku nii , banyak sangat merepek . Asal ehh aku nak masakk ikan siakap 3 rasa nii , em emm , maybe ade sejarah kott . Ha ? Sejarah ape ? Emm .. alaa .. dalam buku sejarah Tingkatan 5 ade pasal Dato'Bahaman makan makanan ni time nak g perang , bhahaha ! xD


Sudaa .. malas nak ngarut , aku ngantukk gile , nak tidur kejapp , nanti korang rajin rajin laa LIKE page aku ehh ehhh , bolehh eaaaaaa :) 

https://www.facebook.com/mooberrysupplement?ref=hl


Baii ~

1 comment:

Leelou Blogs