LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kura Kura Saya Sudah Tua :)



Salam n selamat pagii :) Macam biasa hari ini aku bangun awal . Wah ! Rajinnye sekarang ^.^ Pagi tadi sebelom ma aku pegi keje dia nampak aku keluar bilik dukung kucing >.< Haha :D '' Kau nak bawak mana kucing tu ? ''  , Orang nak letak dekad luar lha , lame sangat tidur dalam biliknye =.=


Then aku jalan dengan penuh berhati hati sebab aku tak nampak , silauu >.< Haha :D Aku nampak bapak aku tengah solat , nampak adik aku tengah main game , aishhh =.= Pagi pagi dah main game . Ini yang boleh mendatangkan cemburu dalam diri aku nih =.=


Horeh ! Aku dah merepek :D

Oh ! Mesti korang pelik kan , bila lha aku nak start cerita pasal kura - kura nih . Haha :D Aku suka buad mukaddimah panjang panjang , pastu mula lha mengarut bagai =.= So  terima lha aku seadanya . Cewahh >.<

Actually aku nak cerita pasal kura-kura aku nih . Yeah , kura - kura ni ma aku dah bela die since aku darjah 3 tak silap . Apa ? Tak percaya ? Sabar dulu . Belum abes cerita korang dah pangkah aku . Ewah ewahh =.= 

Berdasarkan pengetahuan korang kan , kura - kura punya usiakan panjang . Lama oh die boleh hidup , kalau korang pandai jaga die , bagy die makan tiap tiap hari dan sebagainya . Masa aku kecik dulu , ma aku beli kura - kura nih besar tapak tangan je . Ahaa .. mesti ada antara korang pernah bela kan kan ^.^

Sekarang umur aku dah nak masuk 19 , so korang counting sendiri lha aku bela kura - kura nih dari tahun 2001 tak silap . Btw , kura - kura aku tak ada nama . Haha :D Sungguh pelik . Bertahun tahun bela , aku cuma panggel die ' turtle ' je . Hahaha :D Kelakaa >.< 

Oh ! Dan lagi bapak aku dah malas nak bela 'turtle' ni dah . Mane taknya , badan die dah maken besar , makan pun dah banyak banyak . ' Turtle ' aku nih makan ikan kembung . Bagy sekor confirm abes . Bagy betik pun die makan . Kangkung pun ok gak . Haha :D Macam tuan die gak banyak makan . Lalala :P



Kepala dia mana ? Aha , masa aku na snap snap die , die masuk kan kepala dalam baju die . Hehe :D



Ini masa die tak sedar kehadiran aku . Sebab tu nampak kepala die . Ehe >.<




Pandangan dari atas kot , ke tepi sipi . Ah lantak lha ! Haha :D

P/S : Hari tu ma ngan bapak aku plan nak buang die dalam sungai dengan paya . Aku tak kasik =.= Ngade , nanty die nak makan apa ? Nanty die ada kawan ke nak kawan ? Sobss :'(

2 comments:

  1. mak aih..banyak giler makan !

    dulu dlu ade bela..kakak yang bela..tapi gua geli gile nak pegang..hehe..sebab kalau lepas kat lantai die jalan laju giler ! kecik kan..ehek..da la hyperactiv,takut la nak pegang xDD

    ReplyDelete
  2. mesti lha ! :D memang lha die lari laju laju , kecik lgy kan . kalau dh besar mcm tu tade lajunya , die dah slow bdn berat . haha :D

    nanty cuba lha pgg yg kecik . yg besar nnty die geget >.<

    ReplyDelete

Leelou Blogs